Συνάντηση συνεργασίας στο ΒΕΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στις 6:00 μ.μ. μια συνάντηση συνεργασίας στην έδρα του ΒΕΑ (Ακαδημίας 18, 1ος όροφος). Η συνάντηση αυτή αφορούσε στην επισκευή και συντήρηση οχημάτων και συναφών επαγγελμάτων, σχετικά με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης .

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της αυτοκίνησης είναι ραγδαίες και αυτό θα επηρεάσει δραματικά το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων.

Η σημαντικότερη εξέλιξη αφορά στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων η οποία σύμφωνα με τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως (προστασία περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για μείωση των ρύπων των οχημάτων κ.λπ.) έχει οδηγήσει τις κατασκευάστριες εταιρείες να επενδύουν δισεκατομμύρια σε αυτή την τεχνολογία με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια δεκάδες ή και εκατοντάδες νέα μοντέλα οχημάτων να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά ή υβριδικά.

Το παρών στη συνάντηση αυτή έδωσαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου σωματείου τεχνικών μηχανών θαλάσσης κ. Χρυσόστομος Σουμαλάς καθώς και ο ταμίας κ. Αλέξανδρος Κουτσούρος. Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και οι συνάδελφοι του κλάδου αντάλλαξαν απόψεις και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις νέες εξελίξεις.