Σχολές Ωμέγα

Οι Σχολές Ωμέγα σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σωματείο  Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης Μικρών Σκαφών διοργανώνουν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην ειδικότητα Τεχνικός Μηχανών θαλάσσης και μικρών Σκαφών Αναψυχής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους ΙΕΚ Μηχανολογίας, ΕΠΑΛ Μηχανολογίας και ΑΤΕΙ Μηχανολογίας.

Με την λήξη του προγράμματος χορηγείτε βεβαίωση παρακολούθησης και δύναται η προοπτική για απόκτηση πιστοποιητικού προσόντων σύμφωνα με το ISO 17024 από την εταιρεία πιστοποίησης προσόντων DQS.

Στα επίπεδα εμπειρίας;

  1. Level 0 Trainee                    Νεοεισερχόμενος
  2. Level 1 Skilled                     Βοηθός Τεχνίτη
  3. Level 2 Proficient                 Tεχνίτης
  4. Level 3 Senior                      Αρχιτεχνίτης
  5. Level 4 Expert                      Εμπειρογνώμων

Η πιστοποίησης θα διενεργείται σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΗ και τον ισχύοντα Ειδικό Κανονισμό Πιστοποίησης Προσώπων

Περιγραφή Επαγγέλματος:

Ο τεχνικός μηχανών θαλάσσης και σκαφών αναψυχής είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός, ο οποίος ασχολείται και είναι ικανός να εκτελεί αυτόνομα, υπεύθυνα και εμπρόθεσμα τις εργασίες που προκύπτουν κατά την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον έλεγχο της καλής λειτουργίας των μηχανών θαλάσσης και σκαφών αναψυχής. Πιο συγκεκριμένα, ο ως άνω επαγγελματίας συναρμολογεί και αποσυναρμολογεί κάθε τμήμα της μηχανής ή των σκαφών αναψυχής, ελέγχει την κατάσταση των διαφόρων τμημάτων του κινητήρα ή του σκάφους, λιπαίνει και ρυθμίζει τον κινητήρα, αντικαθιστά ότι εξάρτημα έχει χαλάσει και γενικά κάνει όποιες ρυθμίσεις χρειάζεται για την καλή λειτουργία τους, χρησιμοποιώντας τα μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονικά και ναυπηγικά σχέδια, ενώ για την επιτυχή εκτέλεση των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων χρησιμοποιεί σωστά τα εργαλεία, όργανα και συσκευές, που απαιτούνται για την συντήρηση και επισκευή της μηχανής των σκαφών αναψυχής, καθώς και των εγκαταστάσεων του σκάφους.

Ο τεχνικός μηχανών θαλάσσης και σκαφών αναψυχής, προσλαμβάνεται στην επιχείρηση όπου μετά από σύντομη περίοδο προσαρμογής εργάζεται ως ειδικευμένος τεχνίτης και μπορεί να εξελιχθεί στη συνέχεια σε τεχνικό υπεύθυνο ή εργοδηγό ή αντίστοιχο προϊστάμενο του αντίστοιχου συνεργείου ή τμήματος. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως απλός τεχνίτης αναφέρεται στον υπεύθυνο εργοδηγό του συνεργείου. Ως εργοδηγός συνεργείου αναφέρεται είτε στον τεχνικό υπεύθυνο του τμήματος είτε στον Τ.Υ. της συντήρησης του εργοστασίου (Μηχ/γο, Ηλ/γο, Ναυπηγό κ.λπ.) πτυχιούχο τριτοβάθμιας τουλάχιστον εκπαίδευσης. Στα καθήκοντά του συμπεριλαμβάνονται επίσης και οι κανονισμοί και προδιαγραφές υγιεινής, ασφάλειας εργασίας, προστασίας περιβάλλοντος, πυρασφάλειας καθώς επίσης και συνεργασία στο συγκεκριμένο επάγγελμα, εκτελώντας τις αναγκαίες κάθε φορά εργασίες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Ειδική Προσφορά για τα μέλη του ΣΕΜΕΞ

Θέλετε εκπαιδευμένο προσωπικό στο χώρο των μηχανών θαλάσσης;

Αγαπητά μέλη του Σ.Ε.Μ.ΕΞ,

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον φορέα σας ως εξεταστικό κέντρο στην ειδικότητα του Τεχνικού Μηχανών Σκαφών θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια ξεχωριστή προσφορά που έχουμε για εσάς και μέλη της οικογενείας σας.

Όπως γνωρίζετε οι Σχολές Ωμέγα δραστηριοποιούνται στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης εδώ και 54 χρόνια και τα τελευταία χρόνια έχουμε ιδρύσει την Ωmega Yachting Academy – Ωmega Speed boat Academy και εξειδικευόμαστε στο θαλάσσιο Τουρισμό, την μηχανολογία σκαφών και την διακυβέρνηση σκαφών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω λόγω της συνεργασίας με τον φορέα σας και ως μέλη του σωματείου Σ.Ε.Μ.ΕΞ προσφέρουμε ειδικές τιμές στα προγράμματά μας.

Μηχανικός Σκαφών [1]
Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής [2]
Άδεια χειριστή Ταχυπλόου Σκάφους [3]

Τα προγράμματά μας είναι πιστοποιημένα από Κρατικές Αρχές (Υπουργείο Παιδείας
– Λιμενικές Αρχές) και Φορείς Πιστοποίησης και προσφέρουμε εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα για την απόκτηση δεξιοτήτων και πιστοποιήσεων στον τομέα της Μηχανολογίας Σκαφών και Χειριστές Ταχυπλόων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκπαίδευση είναι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη του τομέα. Γι’ αυτό, παρέχουμε τα πιο προηγμένα προγράμματα κατάρτισης στη βιομηχανία του Yachting και της Μηχανολογίας και έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στο χώρο.

Σας προσφέρουμε τη δυνατότητα για να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία και να επωφεληθείτε από την ειδική προσφορά μας. Όλα τα μέλη του σωματείου μπορούν να απολαύσουν ειδική έκπτωση 30% στην τιμή της άδειας Χειριστή Ταχυπλόου Σκάφους.

Επιπλέον, προσφέρουμε επίσης ειδικές τιμές για τις ειδικότητες ΙΕΚ Μηχανοτρονικής και Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής – Μηχανικός Σκαφών Αναψυχής.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα μας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχετε.

Θέλω να μάθω περισσότερα.