Νέα
Νέα

Τα μέλη μας

Β. Κορκίδης: «Να γίνει ένα ναυπηγείο όλη η Ελλάδα»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Να αλλάξουμε στρατηγική και να καταθέσουμε ένα σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα εισηγείται «αντί για ένα ναυπηγείο στην Ελλάδα, να γίνει ένα ναυπηγείο όλη η Ελλάδα», προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης. Πρόκειται για πρόταση που αν γίνει αποδεκτή σε επίπεδο Επιτροπής θα εξασφαλίσει τη λειτουργία και του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι χρειάζεται η άμεση δημιουργία ενιαίου φορέα. Ενός φορέας που θα είναι υπεύθυνος για το συντονισμό, τη χάραξη ναυπηγοεπισκευαστικής πολιτικής, αλλά και την προώθηση - επίλυση των θεμάτων εργοδοτών και εργαζομένων.

Επίσης χρειάζεται οι ελληνικοί ναυτιλιακοί χώροι λιμενισμού, εφοδιασμού, δεξαμενισμού και εκτέλεσης ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών να χαρακτηριστούν «Ειδικές Ναυτιλιακές Οικονομικές Ζώνες» με όλα τα προνόμια των ΕΟΖ και να τους δοθούν με διαδικασία «fast track» οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις λειτουργίας από Ελλάδα και Ε.Ε.

Απαραίτητο κρίνεται από τον κ. Κορκίδη να γίνουν ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, συνδικαλιστικές ενώσεις εργοδοτών και εργατικών σωματείων του κλάδου, για την ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών που θα αποσκοπούν στην προσέλευση πλοίων για την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε., αλλά και τη διασφάλιση της λειτουργίας του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. 
 

Διαβάστηκε 3580 φορές

Αναζήτηση

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τελευταία Νέα

  • Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Σ.Ε.Μ.ΕΞ
  • Έφυγε ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος
  • Αγγελία : Ζητείται βοηθός μηχανικού
  • Κλοπή φουσκωτού σκάφους
  • Σ.Ε.Μ.ΕΞ – DQS Hellas: Εξετάσεις Πιστοποίησης ISO 17024
  • Ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
    From:

Newsletter

Facebook