Νέα
Νέα

Τα μέλη μας

«Τέλος παραμονής και πλόων» για τα σκάφη αναψυχής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με νέα τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη θέσπιση «τέλους παραμονής και πλόων» με την παράλληλη κατάργηση του περσινού «ειδικού φόρου» για τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Το τέλος παραμονής και πλόων (ΤΠΠ) θεσπίζεται για τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά πλοία αναψυχής που υπερβαίνουν σε μήκος τα 12 μέτρα, για τα άνω των 15 μέτρων ιστιοφόρα, καθώς και για τα λεγόμενα «παραδοσιακά πλοία αναψυχής», τα οποία, ωστόσο, καταβάλλουν το τέλος μειωμένο κατά 25%.

Το τέλος θα επιβάλλεται σε όλα τα σκάφη αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, ενώ το ύψος του ορίζεται ανάλογα με το μήκος και το είδος του σκάφους και θα επιμερίζεται ανάλογα με τον χρόνο παραμονής του στην ελληνική επικράτεια.

Του συγκεκριμένου μέτρου εξαιρούνται τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής, ανεξαρτήτως ολικού μήκους, τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά σκάφη με μήκος μέχρι 12 μέτρα και τα ευρωπαϊκά ιστιοφόρα μήκους έως 15 μέτρων.

Η καταβολή του τέλους θα γίνεται με την προμήθεια ειδικού σήματος που αντιστοιχεί στην κατηγορία του σκάφους. Αν κατά τη διαδικασία ελέγχου από τις λιμενικές αρχές, διαπιστωθεί ότι δεν έχει καταβληθεί το ειδικό τέλος, θα παρακρατούνται τα ναυτιλιακά έγγραφα μέχρι την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής του και θα βεβαιώνεται πρόστιμο 200% του αναλογούντος ετήσιου τέλους.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

 

Διαβάστηκε 3316 φορές

Αναζήτηση

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τελευταία Νέα

  • Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Σ.Ε.Μ.ΕΞ
  • Έφυγε ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος
  • Αγγελία : Ζητείται βοηθός μηχανικού
  • Κλοπή φουσκωτού σκάφους
  • Σ.Ε.Μ.ΕΞ – DQS Hellas: Εξετάσεις Πιστοποίησης ISO 17024
  • Ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
    From:

Newsletter

Facebook