Νέα
Νέα

Τα μέλη μας

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η επιχειρησιακή ένταξη του Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης "ΓΑΥΔΟΣ"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Το νέο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ΓΑΥΔΟΣ (ΛΣ090) αναμένεται να ενταχθεί στο Λιμενικό Σώμα αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το νέο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος είναι πλέον έτοιμο προς παράδοση. Το συνολικό κόστος της αγοράς του σκάφους ανέρχεται στα 28,8 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης προέρχεται από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Ο σχεδιασμός του το καθιστά ιδανικό για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και γενικότερα απόστολές που επιτάσσει το έργο του Σώματος του Λιμενικού. Το σκάφος αναμένεται να συνδράμει αποφασιστικά στο έργο του Λιμενικού για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία με τη επωνυμία «B.V.Scheepswerf Damen Gorinchem» και με εμπορική ονομασία «Damen Shipyards Gorinchem».

Το υλικό της υπερκατασκευής του πλοίου θα είναι το αλουμίνιο, το ολικό του μήκος θα είναι 58 μέτρα και θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό επιτήρησης και συστήματα τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας. Επιπλέον θα διαθέτει στη πρύμνη κεκλιμένο καθέλκυσης ταχυπλόου σκάφους, καθώς και άνω γέφυρα (flying bridge). Ο πρότυπος σχεδιασμός του το καθιστά επιχειρησιακά κατάλληλο για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και εν γένει αποστολές στο πλαίσιο που επιτάσσει το γενικότερο έργο του Λιμενικού Σώματος στο σύγχρονο περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως άγνωστο είναι τι είδους οπλισμό θα φέρει το πλοίο.

Διαβάστηκε 1429 φορές

Αναζήτηση

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 202 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τελευταία Νέα

  • Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Σ.Ε.Μ.ΕΞ
  • Έφυγε ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος
  • Αγγελία : Ζητείται βοηθός μηχανικού
  • Κλοπή φουσκωτού σκάφους
  • Σ.Ε.Μ.ΕΞ – DQS Hellas: Εξετάσεις Πιστοποίησης ISO 17024
  • Ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
    From:

Newsletter

Facebook