Νέα
Νέα

Τα μέλη μας

Στα σκαριά το νέο Quantum

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένα ακόμη βήμα στην κατασκευή ενός νέου τύπου πλοίου του Quantum έκαναν πρόσφατα ο Νορβηγικός Νηογνώμονας και η εταιρεία μηχανών MAN Diesel & Turbo.

Το Quantum χρησιμοποιεί ως καύσιμο φυσικό αέριο και όταν ένα χρόνο πριν ξεκίνησε ο σχεδιασμός του προκάλεσε πολλές συζητήσεις.
Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, η MAN Diesel & Turbo και ο DNV συνεργάσθηκαν πολύ στενά και αποτελεσματικά τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της ιδέας του Quantum και να πάρει σταδιακά τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού πλοίου.
Τώρα, ο DNV παρουσίασε το Quantum 9000. Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το οποίο σχεδιάστηκε ώστε να έχει την πιο αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά σε σύγκριση με τα υπάρχοντα πλοία. Οι βελτιώσεις του συνδέονται και με τον κινητήρα.
Η MAN Diesel & Turbo δημιούργησε ένα νέο κινητήρα ο οποίος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των περιοχών ελέγχου εκπομπών αερίων (ECA), ενώ η ενεργειακή απόδοση του πλοίου είναι όπως υποστηρίζεται πολύ καλύτερη των υφιστάμενων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστηκε 4047 φορές

Αναζήτηση

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Facebook