Νέα
Νέα

Τα μέλη μας

Οι Κεφαλονίτες χρειάζονται τη βοήθειά μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Το Πανελλήνιο Σωματείο Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης Μικρών Σκαφών (Σ.Ε.Μ.ΕΞ) ανέλαβε την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης  των μελών του  και εισηγήθηκε τη διάθεση ποσού για την αγορά αναγκαίων αγαθών για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Μετά από επικοινωνία την οποία είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με το μέλος μας στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, κ. Πέτρο Βιττωράτο, πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Κατωγής Μαντζαβινάτων, διαπιστώθηκε η ανάγκη για υλικά πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, ξηρά τροφή καθώς και εμφιαλωμένα νερά .
Την ώρα που το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εστιάζεται κατά κύριο λόγο στην τουριστική εικόνα της περιοχής, ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων διανυκτερεύουν σε γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια, αυτοκίνητα, κρουαζιερόπλοια και φορτηγά, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν από την έλλειψη χώρων υγιεινής. Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν τους κατοίκους να μην μπουν στα σπίτια τους εάν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί, ενώ οι καιρικές συνθήκες -κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχή- δυσχεραίνουν την κατάσταση, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.
Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το θέμα με την απόλυτη έλλειψη νερού καθώς έχει μολυνθεί όλο το δίκτυο. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι για τις καθημερινές τους ανάγκες  χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό, το οποίο, όπως καταγγέλλουν αρκετοί, παρέχεται ... με το σταγονόμετρο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, αφού τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα.
Γι’ αυτό καλούνται όλα τα μέλη του σωματείου μας να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν για να συγκεντρωθούν νερά και υλικά και  να σταλούν στους συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά.
Σημείο συγκέντρωσης ορίζουμε στην Αθήνα το μαγαζί του γενικού γραμματέα του σωματείου μας κ. Επιτροπάκη Εμμανουήλ, Κηφισού 22, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, τηλ.: 210 8983173 και 6977410930. Επίσης όποιος θέλει από τα μέλη μας να επικοινωνήσει απευθείας με τον συνάδελφο κ. Πέτρο Βιττωράτο, στο τηλ. 6987209815, στην Κεφαλονιά.

Διαβάστηκε 2303 φορές

Αναζήτηση

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Facebook