Νέα
Νέα

Τα μέλη μας

Eνισχύεται ο στόλος σκαφών ανορθοδόξου πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(54 ψήφοι)

Σε υπηρεσία ξανά μετά από τουλάχιστον έναν χρόνο μόνιμης ακινησίας επανέρχεται το σκάφος ανορθοδόξου πολέμου (ΣΑΠ) 11 τύπου Supertermoli ST 60 Interceptor.
 
Βάσει του διαγωνισμού στο σκάφος επισκευάζονται οι τέσσερις κινητήρες τύπου isotta fraschini motori 4 X 700 HP DIESEL συνολικής αξίας 21.000 ευρώ δίχως Φ.Π.Α. Το ΣΑΠ 11 βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στις εγκαταστάσεις επισκευών του Πολεμικού Ναυτικού στο ναύσταθμο Σαλαμίνας. Το SUPERTERMOLI ST60 INTERCEPTOR είναι το ΣΑΠ 11 που μαζί με το ΣΑΠ 10 αποτελούν τα καλύτερα σκάφη ανορθοδόξου πολέμου της Δ.Υ.Κ. Σημειώνεται ότι το ΣΑΠ 10 βρίσκεται σε μόνιμη ακινησία εξαιτίας σωρείας τεχνικών προβλημάτων λόγω της μακροχρόνιας απαξίωσης του. Τα σκάφη αυτά προέρχονται από κατασχέσεις λαθρεμπόρων και προήλθαν μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρων ΟΔΔΥ).
 
Για το ΣΑΠ 10 οι λύσεις που προτείνονται είναι οι εξής:

1. Καινούργιο σκάφος SuperTermoli ST60 Interceptor συνολικής αξίας από 650.000 ευρώ έως 1.250.000 ευρώ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τους κινητήρες που θα φέρει το σκάφος.
2. Αντικατάσταση των υπαρχόντων κινητήρων και μειωτήρων και μπορούν να τοποθετηθούν 4 νέοι ανακατασκευασμένοι πετρελαιοκινητήρες SEATEK ισχύος 725hp έκαστος, με 0 ώρες λειτουργίας, συνοδευόμενοι από 4 νέους μειωτήρες ZF, με συνολικό κόστος 250.000,00?. Επιπροσθέτως, από το κόστος επιβαρύνεται και με αντικατάσταση των υδραυλικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μερών του σκάφους, το κόστος όμως των παραπάνω αγγίζει το κόστος απόκτησης ενός νέου ολοκαίνουργιου σκάφους λόγω ασύμφορης επισκευής του.

J3 Pics Item Nea 039 02
Στη φωτογραφία το ΣΑΠ 10 που βρίσκεται σε μόνιμη ακινησία.

Τα ταχύπλοα Supertermoli είναι σκάφη υψηλών ταχυτήτων και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι κατασκευασμένα λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη θάλασσα της Μεσογείου και φέρουν από 2 έως και 4 μηχανές (ανάλογα το μοντέλο) προσφέροντας ταχύτητα και ασφάλεια στα πληρώματά τους. Τα ταχύπλοά, λειτουργούν σε ταχύτητες άνω των 50 κόμβων με απόλυτη ασφάλεια ακόμη και στις ποιος δύσκολες συνθήκες. Η τελική τους ταχύτητα ξεπερνά τους 60 κόμβους και μπορούν να μεταφέρουν πλήρωμα έως και 20 ατόμων για ειδικές αποστολές. Η ικανότητα ελιγμών, η αξιοπλοΐα σε ακραίες ταχύτητες και συνθήκες και η μεγάλη αυτονομία, ξεχωρίζει τα μοντέλα μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Σε συνεργασία με έμπειρους τεχνικούς από την Ελλάδα και την Ιταλία, η εταιρεία συνεχίζει την κατασκευή και συντήρηση των μοντέλων κατέχοντας άριστη τεχνογνωσία και μέγιστο επίπεδο ποιότητας. Μέχρι και σήμερα, σκάφη Supertermoli χρησιμοποιούνται τόσο από την Ιταλική Οικονομική Αστυνομία (Guardia di Finanza) όσο και από αρκετούς ιδιώτες σε όλη την Ευρώπη.

Αξίζει να τονιστεί πως τα σκάφη SUPERTERMOLI είναι ελληνικά τα οποία κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ναυπηγείο ΑΚΡΟΠΡΩΡΟ (Γ. Αγαγιώτης) στην περιοχή Σχηματαρίου Βοιωτίας.

Σήμερα στις τάξεις της ΔΥΚ υπηρετούν:

Το αμερικανικό Wellcraft Scarab εφοδιασμένο με 2 μηχανές Mercury Cruiser 435 hp έκαστη
J3 Pics Item Nea 039 03


Το ολοκαίνουργιο RHIB FB-42 με δύο μηχανές SEATEK 750 hp
J3 Pics Item Nea 039 04


Τα δύο Magna Hellraiser-44 RIB με 2 κινητήρες SEATEK 750 hp.
J3 Pics Item Nea 039 05

J3 Pics Item Nea 039 06


Το σκάφος Nemesis από την Elmon με 2 Mercury 300 hp.
J3 Pics Item Nea 039 07


Το κορυφαίων επιδόσεων σκάφος "ΩΚΥΑΛΟΣ" που αποτελείται εξ' ολοκλήρου από αλουμίνιο συνολικού μήκους φτάνει τα 14 μέτρα, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα φορτωμένο 43 κόμβους, έχει μεγάλη αυτονομία, ενώ μπορεί να επιχειρεί και να μάχεται κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Έχει τετραμελές πλήρωμα, μεταφέρει ένα στοιχείο βατραχανθρώπων, καθώς και πλήρη εξοπλισμό μάχης, και το σημαντικότερο όλων είναι ότι διαθέτει τηλεχειριζόμενο πυργίσκο για πολυβόλο των 12,7 χλστ ή βομβιδοβόλο των 40 χιλιοστών. Φέρει 2 κινητήρες των 370 ίππων έκαστος καθώς και όλο τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ναυτιλίας καθώς και σύστημα Flir.

J3 Pics Item Nea 039 08


Διαφόρων άλλων ειδών φουσκωτά σκάφη.
J3 Pics Item Nea 039 09

Διαβάστηκε 2827 φορές

Αναζήτηση

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Facebook