Νέα
Νέα

Τα μέλη μας

Αυτό είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό ιστιοφόρο σούπερ γιοτ του κόσμου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Σε έναν κόσμο που ποτέ δεν αρκείται στο μεγαλύτερο ή στο ακριβότερο, το νέο σκάφος που έκανε την εμφάνισή του χθες στα ναυπηγεία στο Κίελο της Γερμανίας, είναι αυτήν την στιγμή στην κορυφή της λίστας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου, ένα σούπερ γιοτ που πραγματικά εντυπωσιάζει με την σχεδίαση αλλά και τα στοιχεία που το συνοδεύουν.

Το όνομά του είναι «Άσπρο Μαργαριτάρι» και ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Melnichenko. Το σχέδιο έχει επιμεληθεί ο «πολύς» Φίλιπ Στάρκ, ενώ το κόστος του ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Έχει μήκος που φθάνει στα 143 μέτρα, ενώ τα ιστία του ξεπερνούν τα 100 μέτρα σε ύψος. Αποτελείται από... 8 ορόφους, ενώ θα είναι εφοδιασμένο και με ένα υποθαλάσσιο δάπεδο παρακολούθησης του βυθού.

Κινείται από μία υβριδική διάταξη κινητήρα diesel και μπαταριών, και μπορεί να πιάσει ταχύτητα στα 24 μίλια την ώρα, με ταχύτητα ταξιδιού να είναι στα 18 μίλια την ώρα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20 επισκέπτες ενώ το πλήρωμά του είναι στα 54 άτομα.

Παρά το γεγονός ότι το σκαρί, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, κάνει τις πρώτες δοκιμαστικές βόλτες του, το εσωτερικό δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί. Και είναι εκεί που θα ξοδευτούν και τα περισσότερα χρήματα, ενώ θα χρειαστούν πολύ ακόμα μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Το νέο σούπερ γιοτ θα πάρει το ρεκόρ από το μεγαλύτερο ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής, το Sea Cloud του 1931 που είναι μόλις στα 109,4 μέτρα.

Διαβάστηκε 1865 φορές

Αναζήτηση

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τελευταία Νέα

  • Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Σ.Ε.Μ.ΕΞ
  • Έφυγε ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος
  • Αγγελία : Ζητείται βοηθός μηχανικού
  • Κλοπή φουσκωτού σκάφους
  • Σ.Ε.Μ.ΕΞ – DQS Hellas: Εξετάσεις Πιστοποίησης ISO 17024
  • Ετήσια τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
    From:

Newsletter

Facebook