Νέα
Νέα

Τα μέλη μας

15 ακόμα μέρες στη διάθεσή τους οι οφειλέτες για αίτηση συμψηφισμού χρεών προς το ταμείο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Δεκαπέντε ακόμα μέρες έχουν στη διάθεσή τους όσοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση συμψηφισμού των χρεών τους προς το ταμείο με τις αναδρομικές συντάξεις που θα λάβουν.

Με ανακοίνωση της, η διοίκηση του ΟΑΕΕ  υπενθυμίζει στους ασφαλισμένους του ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 λήγει η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες, με συμψηφισμό αναδρομικών συντάξεων, σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη του άρθρου 38 ν. 4331/15 για ποσά μεγαλύτερα των 55 κατωτάτων ορίων ανά κατηγορία σύνταξης.

Τρίμηνο «φωτιά» περιμένει τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, καθώς θα πρέπει να υλοποιήσει 65 προαπαιτούμενες δράσεις που φέρνουν μεγάλες ανατροπές στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, αλλά και όσες αφορούν την αγορά εργασίας και το ανθρώπινο κεφάλαιο, τις αγορές προϊόντων και το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως και τις ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις δικτύων (ενέργεια, μεταφορές, νερό).

Έτοιμες να περιορίσουν το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους στο 15% του ΑΕΠ ετησίως εμφανίζονται οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, στο πλαίσιο της υπόσχεσης για ελάφρυνση του χρέους για να βοηθηθεί η προσπάθεια ανάπτυξης, όπως αναφέρουν στο Reuters Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Με αυτόν τον τρόπο το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα συμβαδίζει με την πορεία της ανάπτυξης.

Οι επιπτώσεις στις αγορές από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου ήταν σχετικά ήπιες, σε αντίθεση με τις επιπτώσεις που είχαν οι εξελίξεις στην Κίνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Σημαντική μείωση κατά δύο μονάδες καταγράφηκε στην ανεργία το β΄ τρίμηνο εφέτος, καθώς το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 24,6% από 26,6% το α΄ τρίμηνο 2015 και επίσης 26,6% το β΄ τρίμηνο πέρυσι, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.180.141 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Έχασαν την πρωτοκαθεδρία τους οι προσλήψεις με σύμβαση πλήρους απασχόλησης τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή κατά τον πρώτο μήνα των capital controls. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" που μετρά τις ροές τις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης αποτέλεσαν τον Ιούλιο του 2015  μόλις το 46% του συνόλου των προσλήψεων (έναντι του 52% που ήταν τον Ιούλιο του 2014), δίνοντας την πρώτη θέση στις προσλήψεις μερικής και, προπαντός στις προσλήψεις εκ περιτροπής απασχόλησης. Την ίδια περίοδο, εξάλλου, οι απολύσεις ήταν κατά 16.658 περισσότερες από τις προσλήψεις.

Διαβάστηκε 1898 φορές

Αναζήτηση

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 45 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Facebook